SEO On Page sau optimizarea interna se concentreaza asupra site-ului in sine. Aceasta metoda de optimizare are ca scop obtinerea unei pozitionari mai bune in randul cautarilor si de a castiga trafic relevant in motoarele de cautare. Acest lucru este posibil doar prin intelegerea algoritmului motoarelor de cautare (Google) si prin respectarea unui principiu important, continutul site-ului trebuie sa aduca plus valoare utilizatorului. Pentru ca site-ul sau magazinul tau online sa aduca plus valoare, trebuie sa oferi continut de calitate, original, indiferent ca este vorba de o poza, text sau produse.
Prin respectarea pasilor SEO On Page, nu doar ca te va ajuta sa te propulsezi in topul cautarilor din Google, dar vei oferi si o experienta placuta utilizatorului pe site. Prin respectarea tehnicilor SEO, site-ul isi va imbunatatii user experience, usurand procesul de cumparare al clientilor tai.
Prima si cea mai importanta regula in SEO este aceea de a trimite semnale clare catre motoarele de cautare ca site-ul dumneavoastra este mai bun decat cel al concurentilor. Exista o multime de strategii, tactici si bune-practici, insa cel mai bun si usor lucru de facut este de a optimiza continutul paginilor.
Optimizarea continutului paginilor se face tinand cont de un grup de cuvinte cheie relevante pentru domeniul de activitate al site-ului, dar si de cuvintele cheie folosite de competitori. Cuvintele cheie vor transmite semnale catre motoarele de cautare despre continutul site-ului tau.
De exemplu: Atunci cand o persoana cauta o informatie despre biciclete, site-ul tau ocupandu-se cu vanzarea bicicletelor, acesta poate aparea in topul rezultatelor oferite de Google, doar daca optimizarea paginilor a fost facuta corect.
Importanta SEO On Page
SEO On Page consta in toate elementele de SEO pe care le poti controla cel mai bine. Daca deti un site web, poti controla problemele tehnice si calitatea continutului tau. Acesta duce la o pozitie cat mai inalta in clasamentul Google, trafic crescut pe site-ul tau si la mai multe conversii. Rezultatele SEO On Page dureaza timp, dar odata ce strategia SEO va fi pusa in practica, aceasta poate face ca, clasamentele online si vanzarile sa creasca.
Factorii esentiali SEO On Page
In opinia noastra, exista trei factori majori SEO On Page. Acesti trei piloni sunt cei pe care ar trebui sa va concentrati:
- excelenta tehnica;
- continut minunat;
- experienta vizitatorilor.
Excelenta tehnica
Calitatea codului tau ar trebui sa fie ridicata. Trebuie sa verifici daca nu blochezi in mod involuntar crawlerele de la indexarea site-ului tau. WordPress este o platforma SEO friendly, iar pluginul gratuit Yoast SEO are grija de cele mai multe provocari tehnice SEO ramase.
Continut minunat
De ce oamenii iti viziteaza site-ul? Cel mai probabil, deoarece contine informatiile pe care le cauta. Prin urmare, ar trebui sa scrii un continut cat mai relevant pentru afacerea ta. Motoarele de cautare precum Google, Bing etc. iti citesc textul si in functie de cat de relevant este continutul, ti se va oferi o pozitie in clasamentul Google. Site-ul care ocupa cel mai mare nivel este, in mare parte, bazat pe continutul pe care il are. Totodata, acest continut ar trebui sa aibe inclus cuvintele cheie potrivite, informative si usor de citit.
Experienta vizitatorilor
Al treilea si ultimul pilon este User eXperience. Utilizatorii trebuie sa inteleaga cu usurinta site-ul tau web. Ei ar trebui sa stie unde sa dea click si cum sa navigheze pe site-ul tau. Un site web frumos proiectat este dragut, dar cu siguranta, prioritatea ta este de a crea mai intai un site web usor de utilizat!
Tehnici de optimizare SEO On Page
Optimizarea on page pentru a da rezultatele dorite trebuie sa respecte cateva reguli esentiale:
- acuratetea codului – pentru ca site-ul tau sa ofere o experienta placuta utilizatorilor si pentru a fi optimizat corect, codul in care este scris site-ul tau trebuie sa fie perfect. Greselile in scrierea codului pot cauza erori grave care pot afecta pozitionarea website-ului in randul cautarilor: incarcarea lenta a paginilor, blocarea crawler-ului motoarelor de cautare care are ca scop indexarea paginilor si pozitionarea site-ului;
- optimizarea continutului – pentru a optimiza continutul paginilor este important sa realizezi un research pentru a gasi cuvintele cheie perfecte pentru afacerea ta. Pentru a obtine informatii relevante iti recomandam sa analizezi si cuvintele folosite de competitorii tai pentru a crea un grup de cuvinte echilibrat. De asemenea, incearca sa nu exagerezi cu folosirea acestor cuvinte si sa le folosesti cu moderatie;
- meta titlu, meta descriere – aceste doua tehnici au ca scop optimizarea detaliilor paginilor pentru a atrage atentia utilizatorilor si pentru a oferi datele necesare pentru optimizarea corecta a paginilor. Atat meta titlul, cat si meta descrierea trebuie sa includa informatii esentiale pentru afacerea ta, care sa atraga atentia si sa convinga audienta, dar si sa contina cuvintele cheie principale;
- taguri HTML – aceste tag-uri au ca scop evidentierea sectiunilor unei pagini. Cele mai importante taguri sunt <h1>, <h2> si <h3> si ofera motoarelor de cautare informatii esentiale despre continutul paginilor.
- optimizarea link-urilor si a imaginilor – nimic nu scapa neoptimizat. Prin optimizarea corecta a link-urilor si a imaginilor oferi motoarelor de cautare informatii suplimentare despre continutul paginilor tale. De exemplu, Google nu poate vizualiza imagini la fel ca oamenii, avand nevoie de text pe care il poate intepreta. De aceea fiecare imagine trebuie sa aiba un titlu si un alt text (textul afisat in momentul in care cursorul mouse-ului trece peste imagine).
Care este diferenta dintre SEO On Page si SEO Off Page?
- SEO On Page: se refera la actiunile intreprinse pe site-ul tau web, cum ar fi optimizarea continutului si eficientizarea navigarii, pentru a-ti imbunatati clasamentul de cautare.
- SEO Off Page: se refera la actiuni intreprinse de pe site-ul tau, cum ar fi castigarea de backlink-uri de pe alte site-uri de renume, pentru a-ti imbunatati clasamentul de cautare.
SEO necesita o combinatie intre on page si off page.
Daca ai intrebari despre optimizarea SEO a site-ului tau de prezentare sau a magazinului tau online, echipa noastra de profesionisti SEO iti sta la dispozitie.